< Knowledge center Anxiety & Stress for Youth

The Knowledge Center Anxiety and Stress

Our goal is to recognize and resolve stress and anxiety symptoms in children as early as possible by connecting research, practice, care and education.
Read more about our mission, vision and activities.

OUR TEAMDR. ANKE KLEIN

Team Lead

Anke is team lead of the knowlegde center and co-founder. She is also an associate professor at the Department of Development and Educational Psychology at Leiden University.

DR. ANIKA BEXKENS

Head Healthcare

Anika is a co-founder of the knowledge center. She is primarily responsible for all care and prevention programs within the knowledge center. She is also an associate professor at the Department of Developmental and Educational Psychology at Leiden University and a clinical psychologist at GGZ Delfland.

DR. MARIEKE BOS

Head of Education

Marieke works as an associate professor in the Department of Developmental and Educational Psychology at Leiden University. Her research focuses on understanding neurobiological mechanisms involved in the onset and maintenance of psychological problems during adolescence.

PROF. MICHIEL WESTENBERG

Head Prevention

Michiel is co-founder of the knowledge center. He is also a professor in the Department of Developmental and Educational Psychology at Leiden University.

DR. ANNELINDE VAN DEN BROUCKE

Senior onderzoeker en universitair docent

Annelinde werkt ze als programmacoordinator voor het Startimpuls programma van NeurolabNL “Optimale condities voor leren en veiligheid van jongeren", en als docent op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie.

DR. ANNE MIERS

Senior projectadviseur bij Injesas! en StressLess

Anne is senior projectadviseur bij zowel Injesas! als StressLess en is dagelijkse begeleider van Sara Jakobsson en Simone Vogelaar. Daarnaast is ze universitair hoofddocent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de universiteit Leiden.

DR. LEONIE VREEKE

Projectleider Cool Little Kids

Leonie is ontwikkelingspsycholoog en als projectleider eindverantwoordelijk voor het Cool Little Kids project. Daarnaast is ze universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspychologie aan de universiteit Leiden.

DR. JANNA MARIE BAS-HOOGENDAM

Senior onderzoeker

Janna Marie is docent en onderzoeker bij de afdeling onderwijs en ontwikkelingspsychologie en gespecialiseerd in hoe angst binnen families voorkomt.

SARA JAKOBSSON

Dagelijks projectleider In Je Sas!

Sara is dagelijks projectleider op het project In Je Sas! Daarnaast is ze junior onderzoeker op het gebied van sociale angst bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de Universiteit Leiden.

DAYENNE MEIJER

Trainer in je SAS!

Dayenne is trainer bij het project In Je Sas! Daarnaast is zij psycholoog, onderzoeksassistent en betrokken bij meerdere projecten bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de Universiteit Leiden.

ANNELIEKE HAGEN

Dagelijks projectleider KIBA

Annelieke is dagelijks projectleider op het KIBA project. Daarnaast is ze junior onderzoeker op het gebied van specifieke angsten bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de Universiteit Leiden.

JASMIN RAHEMENIA

Assistent KIBA

Jasmin is student assistent bij het KIBA project.

SIMONE VOGELAAR

Dagelijks projectleider Stress Less

Simone is dagelijks projectleider op het Stress Lessen project. Daarnaast is ze junior onderzoeker op het gebied van stress bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de Universiteit Leiden.

NINA KOMRIJ

Dagelijks projectleider Cool Little Kids

Nina is dagelijks projectleider op het Cool Little Kids project. Daarnaast is ze junior onderzoeker op het gebied van verlegenheid en angst bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie aan de universiteit Leiden.

CHANG LIU

junior onderzoeker

Chang is junior onderzoeker bij het Kenniscentrum. Ze doet onderzoek naar vroegsignaleren van angsten en stress bij kinderen met een migratieachtergrond.

MEREL LELIEVELD

Stagiaire KibA

Merel is masterstudent bij de opleiding school psychologie aan de Universiteit Leiden en loopt stage bij het KIBA project.


COLLABORATORS

BONNY VAN STEENSEL

Universitair docent

DR LINDA VAN DER ZWAAN

Zorgcoördinator Vlietland College

Linda werkt als zorgcoördinator van het Vlietland College mee aan het SPIL-programma

MARISKA KENTER

Intern begeleider De Singel

Mariska werkt als intern begeleider van De Singel mee aan het SPIL-programma


AlUMNI

DR. RECEP UYSAL

Senior onderzoeker

Recep is psycholoog en promoveerde op het gebied van de positieve psychologie. Hij werkt als senior onderzoeker bij het KIBA project.

EMMA VAN ERP

Dagelijks projectcoordinator SPIL

Emma is dagelijks projectcoördinator op het SPIL programma.

YOLINDA DAVIDSE

Stagiaire KIBA

Yolinda is masterstudent bij de opleiding school psychologie aan de Universiteit Leiden en liep stage bij het KIBA project.

SELINA BURGARD

Stagiaire KIBA

Selina studeert kind- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht en liep stage bij het KIBA-project.